Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне

...
Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне
Коментари Харесай

Голяма търговска верига, с магазини у нас, напуска австрийския пазар

Европейският дискаунт търговец на дребно Pepco Group съобщи, че ще напусне австрийския пазар. Причината са слабите упования за възвръщаемост в страната. 

Веригата, която през септември откри своя 150-ти магазин в България (в Хасково) регистрира по-слабо потребителско търсене за основните си категории облекла и общи артикули.

" Днес групата заключи, че ще приключи активността си в Австрия, защото не планува австрийският пазар да доближи подобаващото равнище на предстоящата възвръщаемост ", се споделя в регулаторна документи.

Австрийско наличие

Листнатият във Варшава притежател на марките Pepco, Poundland и Dealz, който имаше 4832 магазина в края на декември, навлезе на австрийския пазар през септември 2021 година и ръководи 73 магазина в страната.

През октомври Pepco съобщи, че ще забави програмата си за отваряне на магазини, с цел да се концентрира върху възобновяване на рентабилността, само че въпреки всичко възнамерява да отвори най-малко 400 нови магазина през 2023/24 година

Очаква се излизането от Австрия да усъвършенства паричния поток на групата и главната доходност за 2024 година, и да разреши на Групата да се концентрира върху други пазари, където може да генерира по-висока възвръщаемост.

Решението не се чака да повлияе върху съществуващата тактика за напредък в Западна Европа или върху интервенциите на компанията другаде, пише  money.bg.

Припомняме, че на 12 септември основният изпълнителен шеф на компанията Тревър Мастърс осведоми Борда на шефовете на Групата за решението си да се отдръпна от поста неотложно. Това се случи 50 дни откакто стана ясно, че компанията е осведомена за финансовите усложнения на " Steinhoff International Holdings ", която има 72% от акциите на европейската верига за облекла и артикули за дома.

От известие на компанията става още ясно, че е основан нов Изпълнителен комитет на Групата, който ще предприеме обзор на тактиката в цялата Група, с цел да сложи по-голям фокус върху оправянето с разноските и самодейностите, които е евентуално да генерират подобаваща възвращаемост в близко бъдеще, да ускорят трансформацията в обединен бизнес и да се концентрират още веднъж върху главните пазари на компанията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР